Kousek barevné izolepy se hodí v autě tehdy, když měníme auto s jinou osobou

Ne každý má auto jenom pro sebe. Je zcela běžné, že mnohdy sdílí jedno auto hned několik osob. V domácnosti to jsou například manžel s manželkou, ale později se mohou přidat i jejich děti. V práci to jsou zase kolegové na stejné pozici, kterým je k dispozici jedno auto. Na tom samozřejmě není nic zvláštního, pouze každý, kdo do daného vozu usedne, musí vyřešit známý problém. Sedadlo po předchozím řidiči je buď moc vzadu, nebo moc vepředu. A najít optimální polohu, která bude vyhovovat, může i nějakou dobu trvat. I tato komplikace se však dá poměrně jednoduše a téměř zdarma vyřešit.

Ne všechna auta mají paměť sedadel

U moderních aut na tento problém myslí už samotné automobilky. A to tak, že do vozů montují výbavu, kterou je takzvaná paměť sedadel. Obvykle se jedná o příplatkovou výbavu, do které ne každý chce investovat. Kdo to ale udělá, má problém s polohou sedadel různých řidičů snadno vyřešen. Každý si následně uloží pod vybrané číslo svou polohu sedadla a mnohdy také zrcátek. Následně stačí při střídání po jiném šoférovi stisknout příslušné tlačítko a vše se vrátí do uložené pozice. Jednoduché, funkční, efektivní, ale bohužel nedostupné u všech aut nebo také drahé.

Zdroj obrázku: Freepik

Pomůže lepicí páska

Právě nedostupnost daných výbav – ať už technická, nebo finanční – je hlavním důvodem, proč lidé začali improvizovat a proč začali vymýšlet různé domácí metody, jak vrátit jedním pohybem sedadlo do té správné polohy bez nutnosti ji opět dlouho hledat. V tomto pomůže obyčejná lepicí páska – pro lepší rozlišovací schopnost ideálně ta barevná.

Nalepit na správná místa

K tomu, abyste improvizovaně nahradili chybějící paměť sedadel ve voze, poslouží dva proužky lepicí pásky. Když máte sedadlo v optimální, pro vás dokonalé pozici, začnete s lepením. Jeden proužek na plastový kus sedadla a druhý na oblast prahů vašeho vozidla. A to tak, aby oba dva proužky byly přímo naproti sobě. Pokud následně přebíráte auto od osoby, která si sedadlo upravovala, není nic jednoduššího než ho jedním pohybem znovu posunout tak, aby proužky pásky byly přímo naproti. Jednoduché, ale účinné.

Zdroj: Life Hacks
Kousek barevné izolepy se hodí v autě tehdy, když měníme auto s jinou osobou
Přesunout se na začátek