Oblíbená místa pro uložení dokladů koledují o malér. Je jediné správné místo, kam je schovat

I když se to na první pohled nezdá, s každou jízdou autem je spojeno mnoho byrokracie. Když řidiče zastaví policejní hlídka, požaduje mnoho různých dokladů. Je to osvědčení o registraci vozidla, tedy malý technický průkaz, je to zelená karta, dokument prokazující sjednané pojištění, stejně jako to jsou doklady řidiče. Nejenom řidičské oprávnění, ale také občanský průkaz určený k prokázání totožnosti. Kdo některý z těchto dokladů nebude mít u sebe, může mít problém. A proto mnozí hledají ideální místa, kde doklady vozit.

Kde mít doklady?

V podstatě je jenom jedno jediné místo, kde je ideální mít všechny tyto doklady. A to za všech okolností u sebe. Například v peněžence nebo pánské tašce, v případě žen v kabelce. Během jízdy je samozřejmě možné položit si je kamkoliv v autě, ale neměly by se zde nechávat. Důvodů je více než dost. Tohle konkrétně jsou nejhorší možnosti.

Viditelná místa

Nechali jste doklady v autě a šli pryč? Velká chyba, pokud jsou na viditelném místě. Zloději totiž nemusí jít nutně jenom po hmotných věcech. Často se jim vyplatí ukrást i doklady. V případě řidičského oprávnění a občanského průkazu získávají hned dva doklady totožnosti, se kterými se pokusí sjednat si půjčku a získat peníze.

Zdroj obrázku: Freepik

Stínítko

Řada lidí si dává doklady za stínítko. Z jedné strany je to viditelné místo, které z výše uvedeného důvodu není ideální. Ani druhá strana ale není vhodná. Stačí, když bude slunce svítit z boční strany, vy přesunete stínítko do boční polohy… a pokud máte otevřené okénko, může se klidně stát, že nedokonale upevněné doklady vyletí ven. V tu chvíli se s nimi již můžete rozloučit.

Uvnitř vozu

Pokud ve voze aktuálně nejste, není dobrý nápad ponechávat zde doklady. Vaše ani ty k autu. Rizik, která mohou nastat, je celá řada. Někdo bude vůz vykrádat a najde i doklady, kterých se zmocní. Někdo ukradne celé auto a doklady k němu budou příjemným bonusem. Rizikem ale může být třeba i požár nebo jiná katastrofa, vlivem které lze o doklady v autě poměrně jednoduše přijít.

Zdroj: https://www.autodeal.com.ph/articles/car-features/dont-forget-these-documents-inside-your-car
Oblíbená místa pro uložení dokladů koledují o malér. Je jediné správné místo, kam je schovat
Přesunout se na začátek