Inzeráty si hodně navymýšlí. Pohled na správná místa prozradí, kdo auto doopravdy vlastnil

Vybírat auto na inzertních serverech není nic jednoduchého. Často se zájemce o ojetinu musí prokousat inzeráty, které jsou nekompletní, mají špatné fotky nebo jsou vyloženě podvodné. A potom tu jsou i inzeráty, které zaujmou svým popisem. Jak ale ověřit, že je takový text skutečně pravý a že je původní majitel ten, o kterém se píše v inzerátu? Pohled na správná místa to prozradí.

Kliky dveří

Jako první se zajímejte o karoserii auta, konkrétní o kliky dveří. Pokud se v inzerátu tvrdí, že auto vlastnil pouze jeden člověk, který s ním jezdil sám, jde to snadno ověřit. Drobné škrábance a známky používání by měla mít především klika řidiče. Pokud ale všechny vypadají stejně, velmi pravděpodobně šlo o rodinné auto, které jezdilo stále plně naložené. Jinak by ostatní kliky byly skoro netknuté.

Volant

Další pohled by měl mířit na volant. Především na to, jak je ošoupaný. Pokud v inzerátu někdo tvrdí, že vůz vlastnil muž, který s vozem skoro nejezdil, zbystřete. Ošoupaný volant značí použití, a pokud je až znatelně „odrbaný“, může to značit i jinou věc. Nikoliv muže, ale ženu za volantem. Ženy často nosí prsteny a právě těmi mohou volant značně ošoupat. Mnohem více než mužská ruka bez šperků.

Zdroj obrázku: Freepik

Řadicí páka

Další pohled by měl mířit na řadicí páku. I tady se dá poměrně dobře poznat, podle stavu, zda auto řídil muž, nebo žena s prsteny, které hlavici mohly značně poškrábat. Dále je dobré všímat si celkově i její vůle. Pokud je výraznější, než čekáte s ohledem na kilometrový nájezd, může to znamenat, že vám někdo lže.

Karoserie

Jistě znáte historky o tom, jak někdo o své auto neustále pečoval. Jeden pohled na karoserii to celkem snadno prozradí. Pokud není dokonale čisté a různé škrábance nejsou opraveny, patrně majitel svůj vůz nemiloval tolik, jak se vám inzeráty snaží namluvit. A je lepší zapřemýšlet, zda se k autu neváže ještě jiná lež.

Zdroj: https://www.birchwoodcredit.com/blog/11-things-to-check-before-buying-a-used-car/
Inzeráty si hodně navymýšlí. Pohled na správná místa prozradí, kdo auto doopravdy vlastnil
Přesunout se na začátek